Historie

In 1933 opent Theo Luiten een ambachtelijke slagerij in Den Haag, waar hij in de vijftiger jaren begint met het koken van ham en het braden van fricandeau en rosbief. Dit is het begin van het huidige productiebedrijf voor verse vleeswaren.

Op 2 januari 1961 neemt zoon Jan de winkel over en in januari 1973 ook het productiebedrijfje. Hij breidt het assortiment onder meer uit met de toen nog onbekende Filet Américain. Zijn niet aflatende vertrouwen in dit product en visie om altijd de beste kwaliteit te leveren, vormen de basis van het huidige bedrijf.

In augustus 1996 neemt Walter het roer van vader Jan over. Ook hij voert vernieuwingen door, zoals een sterke uitbreiding van het assortiment en afzetgebied en de modernisering van productietechnieken. Walter heeft ook aan de basis gestaan bij het produceren en verkopen van Filet Américain in consumentenverpakkingen.

In 1997 verhuist het bedrijf naar Zoetermeer om verder te kunnen groeien. Onder leiding van Walter groeit Luiten uit tot toonaangevend producent van filet américain en vele andere soorten moeilijke vleeswaren als rosbief, ossenworst, fricandeau en andere grillspecialiteiten.

Vanaf 2003 versterkt Jos van Schagen de directie om verdere groei mogelijk te maken. In 2007 en 2009 wordt de hoofdvestiging in Zoetermeer stevig uitgebreid met extra kantoorruimte. Jos is binnen Luiten onder andere verantwoordelijk voor de exportactiviteiten naar Duitsland en België.

Uitbreiding van de productie met 3000 m2. Luiten is klaar voor de toekomst en kan u blijvend bedienen met een steeds groeiend productenpakket!

All rights reserved © 2025 - The Value of Taste